22.03.2022

Ombrelossa opiskelijat saavat käytännön työkokemusta – kesätyöntekijöillä vain hyvää sanottavaa

Ombrelossa opiskelijat saavat käytännön työkokemusta – kesätyöntekijöillä vain hyvää sanottavaa

Puheterapiapalveluita tarjoavassa Ombrelossa tuetaan mielellään puheterapia-alan opiskelijoita tarjoamalla heille kesätöitä ja mahdollisuuksia suorittaa opiskeluihin kuuluvia harjoittelujaksoja. Ombrelo toimii jo viidessä eri kaupungissa, aina Raahesta Poriin. Ombrelossa saa puheterapiapalveluita myös ruotsin kielellä.

Työkokemus täydentää opiskeluissa saatuja oppeja

Logopediaa opiskelevat Ulriikka Hänninen ja Elisabeth Blomqvist olivat kesällä 2021 kesätöissä Ombrelossa. Ulriikka suoritti samalla opiskeluihinsa kuuluvan kliinisen jakson Seinäjoella ja Elisabeth palaa syksyllä 2022 suorittamaan loppuharjoittelunsa Kokkolaan. Molemmat olivat hyvin tyytyväisiä kokemuksiinsa Ombrelossa.

– Oli hienoa päästä viemään koulussa saatuja oppeja käytäntöön, jopa asiakastyöhön asti. Sain harjoittelusta lisää itsevarmuutta ja varmistuksen sille, että löydän paikkani tältä alalta, Ulriikka kertoo.

–Kokemukseni kesätöissä olivat niin hyviä, että en malta odottaa työelämään palaamista. Samalla neljäs opiskeluvuoteni on ollut todella antoisa, koska huomaan paremmin kesätyön jälkeen, miten teoria liittyy käytäntöön, Elisabeth jatkaa.

Työyhteisön tuki ja asiakastyöt olivat kesän parasta antia

Molemmat puheterapeuttiopiskelijat kehuivat työyhteisöstään saamaansa tukea. He kokivat, että heidät otettiin avosylin vastaan ja että heiltä myös kysyttiin mielipiteitä työhön liittyen.

– Työyhteisössä käydyt keskustelut olivat todella hyviä ja oli mahtavaa päästä kysymään asioita henkilöiltä, joilla on ensikäden kosketus käytännön työhön. Työyhteisössä oli myös turvallista puhua työhön liittyvistä, mieltä askarruttavista asioista, Ulriikka kertoo.

Sekä Ulriikka että Elisabeth suosittelevat Ombreloa työkokemuksen kartuttamiseen. Molemmat saivat kesätöistä arvokasta kokemusta ja ammatillista varmuutta tulevaisuutta varten. Myös asiakkaat hyötyvät nopeammasta hoitoon pääsystä, jos he ovat valmiita toimimaan opiskelijan kanssa. Harjoittelun ohjaaja ja työyhteisö tukevat opiskelijoita ja heidän asiakastyötään läpi asiakassuhteiden.

– Ombrelon toimitusjohtaja Nina ohjasi meitä joka viikko, mistä tuli turvallinen olo. Koin todella auttavani asiakkaita, koska puheterapiapalveluista on pulaa ja monet olivat kiitollisia siitä, että he pääsivät aloittamaan terapian opiskelijan kanssa. Asiakastöitä ei Ombrelossa ole pakko tehdä kesätöiden aikana, mutta se on mahdollista ja voin lämpimästi suositella sitä opiskelijoille, Elisabeth täydentää.

Kesällä 2022 Ombrelon kaikissa toimipisteissä on taas kesätyöntekijöitä. Kokkolan ja Porin suunnalla on myös mahdollisuus aloittaa terapia kesätyöntekijän kanssa. Terapiatiedustelut voi tehdä suoraan Ombrelon kotisivujen kautta.