24.06.2021

Tervetuloa kesätyöntekijät!

Tervetuloa kesätyöntekijät!

Ombrelon kesä on käynnistynyt tohinalla. Meille kesätöihin saapuneet puheterapeuttiopiskelijat ovat käärineet hihansa ja ryhtyneet hommiin ja tutustuneet puheterapeutin työhön Vaasassa, Kokkolassa ja Seinäjoella.

ꟷ Meillä on ollut tapahtumarikas startti! Kaikki täällä ovat todella mukavia ja meidät on otettu ihanan lämpimästi vastaan. Nämä ensimmäiset viikot ovat olleet todella mielenkiintoisia ja opettavaisia. En malta odottaa mitä kesä tuo tullessaan, puheterapeuttiopiskelija Elisabeth Blomqvist kertoo.

Puheterapeuttiopiskelija Anna Kivikangas korostaa eritoten sitä, miten arvokasta on päästä tutustumaan puheterapeutin työhön käytännön tasolla jo ennen valmistumista.

ꟷ Kesätyöpaikat ovat meidän alalla harvinaisia, joten mahdollisuus nähdä puheterapeutin työtä käytännössä on todella arvokas. Pian valmistuvina puheterapeutteina taitomme ja tietämyksemme ovat jo hyvällä tasolla, mutta ammatti-identiteetti ja työhön liittyvä itsevarmuus tulee varmasti kasvamaan huimasti tämän kesän aikana. Lisäksi opimme täällä koko ajan lisää toisiltamme ja eri asioihin erikoistuneilta puheterapeuteilta. Tämä on kuin opiskelun ja työn yhdistämistä kivalla tavalla, hän summaa.

Kesätyöntekijät ovat ensimmäisinä viikkoinaan tehneet paljon materiaalityötä ja erilaisia toimistoaskareita. He pääsevät myös jatkuvasti seuraamaan uusia, aitoja asiakastapauksia.

ꟷ Ombrelon puheterapeutit ottavat meidät aktiivisesti mukaan asiakastöihin. Keskustelemme tapauksista yhdessä, mikä vauhdittaa oppimista hurjasti. Kaikki pitävät täällä yhtä ja meitä kesätyöntekijöitä kohdellaan tasavertaisena osana työyhteisöä, Seinäjoella työskentelevä Ulriikka Latvala kuvailee.

ꟷ Aion tehdä myös loppuharjoitteluni Ombrelolla, joten on hienoa päästä tutustumaan työporukkaan, yrityksen käytäntöihin sekä tietysti puheterapeutin työhön jo etukäteen. Haluan rohkaista kaikkia Ombrelon kesätyöpaikkojen hakemista harkitsevia, että antaa mennä vaan! Tämä on tosi hyvä valinta, eikä tarvitse jännittää yhtään, Vaasan toimipisteessä työskentelevä Cajsa Håkans kannustaa.