29.10.2021

Ombrelon varjon alla voit olla työntekijä tai yrittäjä

Ombrelon varjon alla voit olla työntekijä tai yrittäjä

Ombrelo on Nina von Schantzin perustama yritys, joka tuottaa erilaisia terapiapalveluita Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Satakunnassa.  Ombrelossa keskitytään yhdessä asiakkaan kanssa arkea haittaavien pulmien ratkomiseen konkreettisten tavoitteiden kautta. Voimakkaasti kasvava yritys tarvitsee riveihinsä erityisesti uusia puheterapeutteja. Ombrelossa voit itse vaikuttaa työsi määrään ja sijaintiin. Kaupan päälle saat vielä työyhteisön tuen, kouluttautumista tukevan työnantajan ja vapauden työskennellä juuri sinua kiinnostavien pulmien parissa.

Ombrelon työyhteisö on kultaakin kalliimpi

Laillistettu puheterapeutti Roosa-Maria Veteläinen tuli vuonna 2017 Oulusta Vaasaan kesätöihin Ombreloon ja jäi sille tielle. Nyt on kuitenkin tullut aika palata lähemmäs ystäviä ja perhettä.

– Olen kasvanut ombrelolaiseksi. Kun paluumuutto tuli ajankohtaiseksi, uuden työpaikan etsiminen tuntui haastavalta. Ajatus Ombrelon laajentumisesta pohjoisemmaksi lähti siis minun halustani pysyä edelleen osana Ombreloa. Asiaa punnittuani ehdotin Ninalle laajentumista uuteen kaupunkiin ja onnekseni Nina tarttui ehdotukseeni. Nyt syksyllä 2021 toimintamme laajenee Raaheen, Veteläinen kertoo.

Joustavuus on Ombrelossa siis tekoja, eikä pelkkää puhetta. Ombrelossa on myös mahdollista hyödyntää yrityksen yhteisiä toimitiloja, työvälineitä ja hallinnollisia palveluita. Ombrelossa kannustetaan myös kouluttautumaan ja kehittämään omaa ammattitaitoa. 

RoosisOmbrelo2

– Mielestäni parasta Ombrelossa on kannustava työyhteisö. Lisäksi minulle on tärkeää, että asiakastyön laadukkuuteen panostetaan painottamalla laatua määrän yli. Minulla on työsuhteessani mahdollisuus vaikuttaa oman työni määrään ja säädellä sitä joustavasti. Näin pystyn huolehtimaan työhyvinvoinnistani ja jaksamisestani. Tämän kaiken hyvän lisäksi minulla on käytössäni monipuoliset materiaalit sekä toimivat työvälineet, Veteläinen sanoo.

Yrittäjäkin on osa työyhteisöä

Laillistettu puheterapeutti Päivi Hautamäki aloitti Ombrelo-yrittäjänä vuonna 2015 työskenneltyään Ombrelossa ensin työsuhteessa. Ombrelossa puheterapeutti voi halutessaan kasvaa yrittäjäksi työsuhteen aikana.

– Yrittäjyys oli kiinnostanut minua kauan, mutta ensimmäisen askeleen ottaminen pelotti. Ombrelossa oli hienoa, että sieltä sain tukea ja tietoa yrittäjyydestä erityisesti puheterapia-alaa koskien. Vaikka työsuhteeni muuttui työntekijästä yrittäjäksi, olen edelleen osa työyhteisöä, Hautamäki kertoo. 

Ombrelossa työskennellessä voi siis osallistua yrityshautomon toimintaan, joka koostuu pienistä koulutuksista ja yksilöllisistä konsultaatioista. Yrityshautomo kulkee työntekijän rinnalla vielä sen jälkeenkin, kun hän on alkanut yrittäjäksi. Yrityshautomoon osallistuminen ei velvoita yrityksen perustamiseen.