01.12.2018

Uratarina Lina

Uratarina Lina

Ombrelon varjon alla on hyvä kasvualusta

Puheterapeutiksi joulukuussa 2018 valmistunut Lina Käld suoritti vuoden lopussa viimeistä puheterapian opintoihin liittyvää harjoittelujaksoaan Vaasan Ombrelossa. Pohjanmaalta kotoisin olevalle kaksikieliselle Linalle Vaasa oli mieluinen vaihtoehto harjoittelupaikkaa etsiessä.

Harjoittelujakson alussa hän seurasi muiden työskentelyä, kunnes sai omat asiakkaat. Omien asiakkaiden kanssa työskentely onkin opettanut paljon. Työn ohella Lina saa säännöllistä ohjausta sekä ohjauksesta vastaavalta Ninalta että myös muilta kollegoiltaan.

—Täällä on tosi vapaata. Meitä kannustetaan osallistumaan koulutuksiin ja saamme käyttää uusia menetelmiä. Parasta on kuitenkin ilmapiiri, jossa kaikki haluavat kehittyä. Maanantaisinkin on kiva herätä töihin, Lina sanoo.

 

Puheterapeutin työ käytännössä

Käytännön työssä Linalle on tullut vastaan asioita, joita hän ei ollut vielä opiskeluaikoinaan tullut ajatelleeksi. Yllättävää oli muun muassa se, miten paljon aikaa varsinaisen terapiakäyntien ympärillä olevien asioiden tekemiseen kuluu aikaa. Asiakkaan tietojen käsittely, terapiakäyntien suunnittelu ja muistiinpanojen kirjaaminen vievät oman aikansa.

—En usko, että monet jotka miettivät aloittavansa logopedian opiskeluja tietävät, mitä kaikkea tämä työ sisältää. Jokaisella opiskelijalla on varmasti omat mielenkiintonsa kohteet, joista he haluaisivat oppia enemmän. Kuitenkin käytännön töitä tehdessä voi innostua jostain, mitä ei ole edes tullut ajatelleeksi. Itse kiinnostuin opiskellessani eniten aikuisneurologiasta, mutta käytännön töissä huomasin pitäväni lasten kanssa työskentelystä tosi paljon.

Neljän kuukauden harjoittelujakson aikana Lina on saanut palautetta myös omilta asiakkailtaan.

— Eräs asiakkaani vanhempi kertoi huomanneensa lapsessa edistymisestä jo muutaman viikon jälkeen. Päällimmäisenä hänellä oli tunne siitä, että enää ei tarvitse olla yksin, vaan joku auttaa ja asiat menevät eteenpäin. Totta kai hyvä palaute on merkki siitä, että olen tehnyt terapiassa asioita oikein.

 

Auttaminen on aitoa

Lina kehuu Ombrelon työyhteisöä ja ilmapiiriä, joka on ottanut uuden tulokkaan erinomaisesti vastaan. Ombrelon nimi tulee esperanton kielestä ja se tarkoittaa sateenvarjoa. Nimensä mukaisesti se kokoaa alleen oman alansa asiantuntijat. Toiset huomioiva työyhteisö toimii positiivisena motivaattorina sekä työssä viihtymisessä että oppimisessa. 

— Kun kuljen asiakkaiden luona eri kohteissa, työ voi tuntua välillä yksinäiseltä. Toimistolla käydessäni saan tavata muita terapeutteja, joiden kanssa käymme erilaisia keskusteluita. Työkaverit ovat aidosti kiinnostuneita siitä, miten minulla menee. Tietoa jaetaan ja apua annetaan pyytämättä. Tämä tukiverkko on oman kehittymisen kannalta positiivinen juttu, Lina miettii.

 

Vapaus valita omien töiden määrä

Jokaisella työntekijällä on mahdollisuus päättää, kuinka paljon töitä haluaa tehdä.  Eri elämäntilanteissa töiden ja vapaan sovittelu voi olla haastavaa. Tämä on ollut tärkeä juttu myös Linalle, joka on 1,5 vuotiaan lapsen äiti.

Ombrelon yrittäjänä toimiva Nina von Schantz haluaa mahdollistaa sen, että työntekijät pystyvät säilyttämään hallinnan tunteen omassa elämässään. Kun ihminen saa vapaat kädet omille aikatauluilleen, motivaatio työtä kohtaan säilyy ja viihtyvyys työyhteisössä paranee.

— Näen usein, että työntekijämme jäävät toimistolle rupattelemaan keskenään. Jos täällä viihdytään myös työajan jälkeen, se on ehdottomasti hyvä ja positiivinen merkki, Nina kertoo.

 

Kiinnostuitko työskentelemään Ombrelossa?

Katso avoimet työpaikat           

Ota yhteyttä Ninaan ja kysy lisää:

https://ombrelo.fi/ammattilaisille/