Yrityshautomo

Yrityshautomo

Yrittäjyys on monelle sosiaali- ja terveysalan ammattilaiselle kiinnostava vaihtoehto. Yrittäjäksi ryhtyminen saattaa kuitenkin arveluttaa, jos tietoa yrittäjyydestä tai yksityisen sote-alan käytännöistä ei ole riittävästi.

Ombrelon yrityshautomo tarjoaa tietoa ja opastusta kuntoutusalan yrityksen perustamiseen ja liiketoiminnan käynnistämiseen. Ombrelossa toimiville yrittäjille se kulkee rinnalla yrittäjyyden alkutaipaleella ja vielä pitkästi sen jälkeenkin.

Yrityshautomo koostuu pienistä koulutuksista ja yksilöllisistä konsultaatioista. Saatavilla on lisäksi paljon käytännön neuvoja, kun uusia asioita ja tilanteita tulee vastaan. Koulutusten tarkoitus on luoda kokonaiskäsitys yrityksen toiminnasta. Käsiteltäviä teemoja ovat mm. liiketoiminnan suunnittelu, taloushallinto, tuotteistus ja markkinointi. Alalle erityisiä teemoja ovat mm. toiminnan vaatimat luvat, potilastietojen käsittely, vakuutusturva ja julkisen sektorin hankintamenettelyt.

Puheterapeuteille tarjolla on mahdollisuus päästä pintaakin syvemmälle. Ombrelossa toimivassa HABS kuntoutus rehabilitering oy:ssä puheterapeutti voi halutessaan kasvaa yrittäjäksi työsuhteen sisällä. Työsuhde on rakennettu siten, että se muistuttaa yrittäjyyttä, kuitenkin ilman yrittäjyyden vastuuta. Asiakastyön ohessa puheterapeutti voi osallistua omaan tahtiinsa yrityshautomon toimintaan. Kun hän tuntee olevansa valmis, hän voi perustaa yrityksen ja siirtyä joustavasti yrittäjäksi. Halutessaan hän voi jatkaa yrittäjänä Ombrelossa tutussa työyhteistössä tuttujen asiakkaiden kanssa tai siirtyä yrittäjäksi vaikkapa toiselle paikkakunnalle. Yrityshautomoon osallistuminen on HABSissa työskenteleville maksutonta, eikä se edellytä yrityksen perustamista.

Ombrelon yrittäjät muodostavat vertaistukiverkoston, jossa aloittevankin yrittäjän on turvallista toimia.

Tutustu työhön Ombrelolla tai katso avoimet työpaikkamme. Ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin!

Tutustu puheterapiayrittäjä Sofian ajatuksiin yrittäjyydestä Ombrelossa yhteisen varjon alla!

Ombrelo - tilaa kasvaa